Društvo GRS Jesenice


Objavil/a: Andrej Babič, nedelja, 13. marec 2016

Tekmovanje v turnem smučanju Španov vrh

V nedeljo 13. 3. 2016 je Zavod za šport Jesenice v soorganizaciji z GRS jesenice izvedel tekmovanje v turnem smučanju, ki je štelo tudi za slovenski pokal. Zavod je poskrbel za organizacijo tekmovanja, gorski reševalci pa smo pomagali pri označitvi trase in poskrbeli za varnost tekmovalcev.

Tekmovanje je bilo sicer predvideno že v mesecu januarju, a je zaradi pomanjkanja snega takrat odpadlo, trenutne snežne razmere pa so še dopuščale izvedbo.
Traso proge smo začrtali dan pred tekmovanjem in jo na nekaterih mestih označili s trakovi, zjutraj pred štartom, pa smo jo še dodatno "posprejali" s smernimi puščicami.

Tekmovanja se je udeležilo 19 tekmovalcev in rekreativcev. Tekmovalci so s progo opravili v dveh krogih, rekreativci pa so imeli samo en krog na povprečni čas. Višinska razlika vzpona na krog je bila 380 m. Štart tekmovanja je bil pri spodnji postaji sedežnice, obrat pa na vrhu smučišča, pri zgornji postaji. Večji del sta vzpon in spust potekala ločeno, le manjši del trase je bil skupen. Razmere so bile na prvi pogled dokaj zimske, saj je občasno kar pošteno snežilo, za dodatno popestritev pa je na nekaterih izpostavljenih mestih poskrbel še močan veter. Kljub vsemu, pa temperature niso bile pod lediščem, tako, da tekmovalcev ni motila kakšna nadležna skorja. Sneg je bil ravno prav ojužen, da so smuči lepo tekle, prediralo pa se tudi ni.

Več o tekmovanju si lahko ogledate na spletni strani Zavoda za šport Jesenice, kjer najdete tudi rezultate tekmovanja.

 
http://grs-jesenice.org/novice.php?pid=32 1. 7. 2022