Društvo GRS Jesenice


Objavil/a: Miha Novak, sreda, 3. avgust 2022

Otvoritev ferate v soteski Dobršnik nad Hrušico.

Danes je bila uradna otvoritev ferate v soteski Dobršnik nad Hrušico. Graditeljem in ostalim, ki ste prispevali svoj delež pri ferati iskrene čestitke.

Danes sva se z Erikom Arhom udeležila uradne otvoritve ferate Dobršnik. Otvoritev je potekala pri informativni tabli pri vstopu v ferato. To je pri prvem slapu v soteski Dobršnik. Ferato so odprli direktor Zavoda za šport Jesenice g. Gorinjac, župan Občine Jesenice g. Račič,  župan Občine Kranjska Gora g. Hrovat in predsednik KS Hrušica g. Marinčič. S pohodniki in ostalimi gosti smo se odpravili po ferati navzgor. Vzpon nam je hitro minil ob prijetnem klepetu z udeleženci pohoda. Sestopili smo po poti navzdol nazaj na Hrušico. 
Vse nadaljne obiskovalce ferate Dobršnik bi prosil, naj uporabljajo za vzpon primerno opremo. To je primerna obutev, pas, čelada in samovarovalni komlet. Ferata ni zahtevna z izjemo zadnjega sektorja, ki je malenkost težji. to je pri zadnjem slapu. (Ocena je C) Ni jo pa za podcenjevati. Odsvetujemo obiske po kakšnem deževju, saj je v mokrem lahko bistveno večja nevarnost za morebiten zdrs. Z uporabo primerne opreme in upoštevanjem mojih navodil, ki sem jih navedel prej, bo vzpon čez ferato bistveno varnejši in s tem manj posredovanj našega društva. Vsem uporabnikom želimo varen korak pri vzponu.

http://grs-jesenice.org/novice.php?pid=365 10. 12. 2022