Okraski, foto: Igor Zalokar
Trojčki, foto: Andrej Babič
Večerno sonce
Razgled, foto: Igor Zalokar
Akcija
Očak s podaniki, foto: Andrej Babič
Sobivanje, foto: Igor Zalokar
Julijci na dlani, foto: Andrej Babič
Iskanje
NOVICE    

Prikazano: 1 - 20 od 367 zapisov
Stran  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
29. 1. 2023, Zimska vaja in reševalna akcija
  Današnjo nedeljo smo izkoristili za društveno zimsko vajo na kateri smo v treh skupinah vadili delo na plazu, vožnjo z akia čolnom in vožnjo s kanadko. Naše delo je malo pred 13:00 uro prekinil klic iz centra za obveščanje o nenadno oboleli osebi na Ptičjem vrhu. Gorski reševalci GRS Jesenice in dežurna ekipa HeNMP na Brniku smo obolelega na kraju oskrbeli in s helikopterjem slovenske vojske prepeljali v UKC Ljubljana. Srečno in varno v gorah!! #grzs #gorskireševalci #grsjesenice #grsjesenice_100let @scspanovvrh
22. 1. 2023, Reševalna akcija Korenščica
  V nedeljo, 22.1. 2023 se je pod vrhom Korenščice poškodovala turna smučarka. Gorski reševalci GRS Jesenice smo se smučami in peš vzpenjali proti poškodovani osebi, ki je od klica na 112 s pomočjo prijateljev že počasi sestopala. Prvi reševalec, ki je prispel do nje jo je oskrbel, ko smo prišli še ostali, pa smo jo imobilizirali in s pomočjo nosil UT-2000 po zasneženi gozdni cesti privlekli do terenskega vozila, s katerimo smo jo odpeljali v Splošno bolnišnico Jesenice. #grzs #gorskireševalci #grsjesenice #grsjesenice_100let http://www.grs-jesenice.org/
31. 12. 2022, Silvestrska reševalna akcija
  Žal tudi zadnja noč v letu ni minila brez posredovanja GRS Jesenice. Ob 21:08 smo bili obveščeni o oboleli osebi v Španovem vrhu. Še pred našim prihodom je bila na kraju že zdravnica, ki je nudila obolelemu prvo pomoč. Gorski reševalci smo obolelega pripravili za prenos, z nosili UT-2000 transportirali do vozila GRS Jesenice in odpeljali v Planino pod Golico, kjer je bil predan reševalcem NMP Jesenice.
25. 12. 2022, Božična reševalna akcija na Rožci
  Malo pred pol sedmo uro zvečer nam zazvonijo telefoni s sporočilom, ki se glasi 3 osebe pri mokotovi bajti, zbor na postaji takoj!
20. 12. 2022, Namenite nam del dohodnine
  Namenite del dohodnine Društvu GRS Jesenice in z nakupom nalepke Podpornik GRZS 2023 prispevajte v Sklad Okrešelj.
17. 12. 2022, Vaja reševanja iz žičnice
  V soboto, 17.2.2022 smo na zgornji postaji sedežnice na smučišču v Španovem vrhu izvedli reševalno vajo evakuacije smučarjev v primeru nepričakovane ustavitve žičnice. Marsikdo bi pomisli, sploh če so tla zelo blizu, da bi odprl varovalo na sedežu, skočil na sneg in odsmučal v dolino. Temu ni tako, zato gorski reševalci poznamo tehniko in vrvne manevre s pomočjo katerih se lahko povzpnemo na žičnico, pridemo do sedeža na katerem je ujet smučar ter ga varno spustimo na tla, potem pa se spustimo še sami. Srečno in brez nezgod pri smučanju.
8. 12. 2022, Božički v Bolnišnici Jesenice
  Tudi letos smo člani Društva gorske reševalne službe obiskali bolnike v Splošni bolnici Jesenice. Tokrat v vlogi božičkovih pomočnikov.
6. 12. 2022, Klemen Volontar (1962-2022)
  Z žalostjo sporočamo da je po kratki in hudi bolezni umrl naš član Klemen Volontar. Kot gorski reševalec, gorski reševalec inštruktor, vodnik lavinskega psa, alpinistični inštruktor, planinski vodnik PZS, planinski vodnik z mednarodno licenco, predavatelj, strokovnjak za sneg in plazove, dolgoletni predsednik komisije za reševanje izpod plazov pri GRZS, član AO Jesenice in član postaje GRS Jesenice je pustil močan pečat.
12. 11. 2022, Sodelovanje na planinskem dnevu OŠ Poldeta Stražišarja
  V petek, 11.11 in v soboto, 12.11.2022 smo sodelovali z osnovno šolo Poldeta Stražišarja iz Jesenic pri organizaciji športnega dneva. Učence smo spremljali na pohodu iz Planine pod Golici v Španov vrh in nazaj. Skupini učencev, ki je vključena v planinski krožek, smo dali na voljo naše zavetišče, kjer so prenočili ter jih naslednji dan pospremili na poti v dolino.
30. 10. 2022, Iskalna intervencija Jelenkamen in delovna akcija v Španovem vrhu
  V petek, 28.10. 2022 se je na območju Jelenkamna izgubil pohodnik in ni našel poti nazaj v dolino. Gorski reševalci GRS Jesenice smo preiskali območje, našli izgubljenega pohodnika, ter ga pospremili v dolino. V nedeljo, 30.10. 2022 smo imeli delovno akcijo v našem zavetišču v Španovem vrhu, kjer smo uredili police in omarice na hodniku, ter izkopali kanal za kabel do wc-ja, položili kabel, alkaten in valjanec ter vse zasuli.
8. 10. 2022, Vladimir Hlede - Hlod
  Danes se je od nas poslovil Vladimir Hlede - Hlod (1946-2022). Alpinist, gorski reševalec, dolgoletni načelnik postaje GRS Jesenice, nekdanji predsednik PD Jesenice. Naj počiva v miru.
5. 10. 2022, Vaja v soteski Dobršnik
  V sredo, 5.10.2022 popoldan smo se člani Društva Gorska Reševalna Služba Jesenice povzpeli po »Ferati« v soteski Dobršnik. Med vzponom smo izvedli simulacijo nesreče in reševalne akcije, kjer smo »feratarja« ki je pri vzpenjanju zdrsnil, padel in se lažje poškodoval oskrbeli, ter s pomočjo vrvne tehnike dvignili do vrha soteske, od koder smo po poti sestopili nazaj do začetka. Namen vaje je bil obnoviti znanje gibanja po ferati, predvideti možne scenarije nesreče in s tem povezanega reševanja. Kljub temu, da ferata ni zahtevna, z izjemo zadnjega sektorja, ki je malo težji, je ni za podcenjevati. Z uporabo primerne opreme, znanjem in upoštevanjem navodil gibanja, bo vzpon po ferati bistveno varnejši ter s tem manj posredovanja gorskih reševalcev. Vsem želimo varen korak! Srečno!
24. 9. 2022, Družabno srečanje jeseniških gorskih reševalcev v Španovem vrhu
  V soboto, 24.9.2022 smo se jeseniški gorski reševalci družili v sproščenem vzdušju pri našem zavetišču v Španovem vrhu.
17. 9. 2022, Dežurstvo na Julian Alps Trail Run
  V soboto, 17.9. smo člani Društva Gorska Reševalna Služba Jesenice v sodelovanju s sosednjimi postajami GRS Radovljica, GRS Mojstrana in GRS Kranjska Gora opravljali naloge dežurstva in preventive v okviru tekaške prireditve Julian Alps Trail Run 2022. Žal je narava pokazala svoje zobe ter z dežjem, ohladitvijo, snegom, blatom in mrazom, zaradi česar je prišlo do onemoglosti, podhladitev in različnih lažjih poškodb, kar je posledično vodilo v prekinitev tekmovanja, evakuacije tekmovalcev in pregleda celotne trase po odpovedi. #grzs #gorskireševalci #grsjesenice
3. 9. 2022, Reševalna akcija v Savskih jamah
  Včeraj smo bili malo čez osmo uro zvečer klicani v reševalno akcijo.
7. 8. 2022, Vajnež
  V petek, dne 5.8.2022 je podjetje Ragor organiziralo izlet na najvišji vrh Jeseniške občine.
3. 8. 2022, Otvoritev ferate v soteski Dobršnik nad Hrušico.
  Danes je bila uradna otvoritev ferate v soteski Dobršnik nad Hrušico. Graditeljem in ostalim, ki ste prispevali svoj delež pri ferati iskrene čestitke.
3. 8. 2022, Kratka Nemška smer v steni
  Vsako leto grem vsaj enkrat čez Triglavsko severno steno.
15. 7. 2022, Reševalna akcija udar strele na grebenu Triglava
  V petek smo bili klicani na pomoč postaji GRS Mojstrana v primeru klasičnega reševanja iz Triglavskega doma na Kredarici v dolino Krme.
11. 6. 2022, Reševalna vaja iz tipizirane reševalne tehnike
  Danes smo gorski reševalci GRS Jesenice ponavljali in utrjevali različna znanja iz reševalne tehnike 1) izdelava in uporaba vrvne ograje, 2) izdelava sidrišč, 3) žimarjenje in spust po vrvi in 5) uporaba vitla.
 

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brane novice

Sorodne organizacije 

© Društvo GRS Jesenice, 2023