Okraski, foto: Igor Zalokar
Trojčki, foto: Andrej Babič
Večerno sonce
Razgled, foto: Igor Zalokar
Akcija
Očak s podaniki, foto: Andrej Babič
Sobivanje, foto: Igor Zalokar
Julijci na dlani, foto: Andrej Babič
Iskanje
NOVICE    

Prikazano: 1 - 20 od 355 zapisov
Stran  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
24. 9. 2022, Družabno srečanje jeseniških gorskih reševalcev v Španovem vrhu
  V soboto, 24.9.2022 smo se jeseniški gorski reševalci družili v sproščenem vzdušju pri našem zavetišču v Španovem vrhu.
17. 9. 2022, Dežurstvo na Julian Alps Trail Run
  V soboto, 17.9. smo člani Društva Gorska Reševalna Služba Jesenice v sodelovanju s sosednjimi postajami GRS Radovljica, GRS Mojstrana in GRS Kranjska Gora opravljali naloge dežurstva in preventive v okviru tekaške prireditve Julian Alps Trail Run 2022. Žal je narava pokazala svoje zobe ter z dežjem, ohladitvijo, snegom, blatom in mrazom, zaradi česar je prišlo do onemoglosti, podhladitev in različnih lažjih poškodb, kar je posledično vodilo v prekinitev tekmovanja, evakuacije tekmovalcev in pregleda celotne trase po odpovedi. #grzs #gorskireševalci #grsjesenice
3. 9. 2022, Reševalna akcija v Savskih jamah
  Včeraj smo bili malo čez osmo uro zvečer klicani v reševalno akcijo.
7. 8. 2022, Vajnež
  V petek, dne 5.8.2022 je podjetje Ragor organiziralo izlet na najvišji vrh Jeseniške občine.
3. 8. 2022, Otvoritev ferate v soteski Dobršnik nad Hrušico.
  Danes je bila uradna otvoritev ferate v soteski Dobršnik nad Hrušico. Graditeljem in ostalim, ki ste prispevali svoj delež pri ferati iskrene čestitke.
3. 8. 2022, Kratka Nemška smer v steni
  Vsako leto grem vsaj enkrat čez Triglavsko severno steno.
15. 7. 2022, Reševalna akcija udar strele na grebenu Triglava
  V petek smo bili klicani na pomoč postaji GRS Mojstrana v primeru klasičnega reševanja iz Triglavskega doma na Kredarici v dolino Krme.
11. 6. 2022, Reševalna vaja iz tipizirane reševalne tehnike
  Danes smo gorski reševalci GRS Jesenice ponavljali in utrjevali različna znanja iz reševalne tehnike 1) izdelava in uporaba vrvne ograje, 2) izdelava sidrišč, 3) žimarjenje in spust po vrvi in 5) uporaba vitla.
9. 6. 2022, Dan za zdravje na OŠ Polde Stražišar
  Učencem OŠ Polde Stražišar in njihovim staršem smo predstavili delo na naši postaji, nekaj naše opreme za reševanje v gorah.
5. 6. 2022, Reševanje na Golici
  Danes smo bili spet aktivirani za reševanje na Golici, a pohodniku žal nismo mogli več pomagati. Naj počiva v miru!! Vsem planincem in ljubiteljem gora želimo varen korak in srečno pot!
28. 5. 2022, Dan reševalcev 2022 v Kranju
  V soboto, 28.5.2022 smo se člani Društva GRS Jesenice udeležili Dneva gorskih reševalcev v Kranju. Poleg druženja in ogleda prikazne reševalne vaje iz kanjona Kokre smo uspešno sodelovali tudi na tekmovanju iz prve pomoči za gorske reševalce.
25. 5. 2022, Ponovno reševanje na Golici
  Danes smo ponovno reševali na Golici, kjer se je med sedlom Suha in Kočo na Golici poškodovala pohodnica. Reševalci GRS Jesenice in dežurna ekipa GRZS-HNMP smo poškodovano osebo oskrbeli in jo s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali na zdravljenje v SB Jesenice.
21. 5. 2022, Golica - reševalne akcije med ključavnicami
  S ključavnicami v belo obravana pobočja Golice v mesecu maju privabljajo množične obiskovalce. Žal množičnost pomeni tudi večjo možnost, da gre kaj narobe. Minuli teden smo se tako gorski reševalci Društva GRS Jesenice kar tri krat odzvali klicu na pomoč na območju Golice. Izgubljeni osebi smo pomagali najti pravo pot (1), poškodovano osebo smo oskrbeli, prenesli do vozila in jo prepeljali v bolnico (2), nenadoma obolelo osebo smo oskrbeli in jo s helikopterjem pripeljali v bolnico (3). Poškodovanim želimo uspešno in hitro okrevanje, vsem pa varno in srečno pot v gorah!!!
21. 5. 2022, Sodelovanje na Dnevih odprtih vrat vojašnice Boštjana Kekca na Bohinjski Beli
  V soboto, 21.5.2022 smo se člani Društva GRS Jesenice odzvala vabilu za sodelovanje na Dnevih odprtih vrat vojašnice Boštjana Kekca na Bohinjski Beli. Skupaj s člani Društva GRS Radovljica smo ostalim sodelujočim ter obiskovalcem predstavili reševalno opremo, ki jo uporabljamo pri svojem delu.
23. 3. 2022, Komna - 7J - Kanjavec - Velska dolina - Krma
  V prvem, tudi v hribih zares toplem dnevu, sva ujela vreme s fantastičnimi razgledi, odlične razmere za hojo in precej dobre za smučanje. Da ne bi bilo vse skupaj predolgo in prenaporno sva že v torek popoldan v zmernem tempu opravila pristopno etapo in preživela miren večer v prijetnem vzdušju Doma na Komni. Presenečena sva bila nad tem, da je bilo podobno mislečih - glede na lepo vreme - presenetljivo malo. Le radoživi mladostniki iz waldorfske gimnazije so nekoliko poživili večerno dogajanje. Tudi sicer sva na celotni turi srečala le nekaj somišljenikov – dva na vrhu Kanjavca in še na Hribaricah dva ali tri.
6. 3. 2022, Reševalna akcija na Mežaklji na predelu Peski
  V petek smo bili v večernih urah klicani na reševanje na Mežaklji v Peskih nad deponijo mala Mežaklja.
6. 2. 2022, Zimska vaja društva GRS Jesenice
  V soboto smo člani GRS Jesenice naredili zimsko vajo v sklopu društvenega izobraževanja in usposabljanja.
18. 12. 2021, Vaja Španov vrh
  Danes smo na smučišču Španov vrh obnovili znanja oskrbe in imobilizacije smučarja ozirima deskarja na snegu ob morebitnih poškodbah na smučišču.
30. 9. 2021, Na teku Julian Alps trail run
  V soboto, 25. septembra smo člani društva....
21. 9. 2021, Gorski oz. (gorsko) kolesarski dopust
  Dopust sva ujela v najlepšem septembrskem vremenu.
 

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brane novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Planinska zveza Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
© Društvo GRS Jesenice, 2022