Okraski, foto: Igor Zalokar
Trojčki, foto: Andrej Babič
Večerno sonce
Razgled, foto: Igor Zalokar
Akcija
Očak s podaniki, foto: Andrej Babič
Sobivanje, foto: Igor Zalokar
Julijci na dlani, foto: Andrej Babič
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Andrej Babič, sobota, 11. februar 2017, ogledov: 1341

Aigner Höhe (2104 m) Schöpfing (2143 m)

Napoved za Avstrijo je bila boljša kakor za naše kraje, pa še vinjeto od prejšnjega tedna je bilo za izkoristiti. Pa je bilo nebo nad Lungauom podobno megleno, kot v naših koncih. No ja, ko smo vozili nazaj domov, je tudi sonce že sramežljivo kukalo skozi oblake, a za nas žal prepozno.
Prvotni plan je bil sicer Taferlnock, a so bili nepoznan teren, megla in obet gaženja dovolj veliki razlogi, da smo raje izkoristili že narejeno špuro na Aigner Höhe. Spodnji rob megle je bil nekje med 1800 in 1900 m, tako, da na vrhu kakšnih razgledov nismo bili deležni. Nižje ko smo bili, boljša je bila vidljivost, pa tudi nezvoženih pobočij pršiča je bilo še kar nekaj. In kaj bi drugega, kot na planini Muhreralm ponovno kože na smuči in še proti Schöpfing-u. Špura je vodila desno od vrha, na greben, ki se nadaljuje proti Malemu Mosermandl-u. Tudi tukaj smo porti vrhu prišli v meglo, zato je bilo nekaj prvih zavojev bolj "pijanih", potem pa se je vidljivost izbojšala in posledično je tudi smučanje steklo kot je treba. Do planine spet po pršiču, naprej pa po cesti do izhodišča.

Prvotni cilj bo ostal za lepše vreme, kljub temu pa smo se lepo nasmučali in vsekakor odlično izkoristili sicer turoben dan.

Fotogalerija

Avtor/ica: Andrej Babič

Aigner Höhe (2104 m) Schöpfing (2143 m) 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Planinska zveza Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
© Društvo GRS Jesenice, 2022