Okraski, foto: Igor Zalokar
Trojčki, foto: Andrej Babič
Večerno sonce
Razgled, foto: Igor Zalokar
Akcija
Očak s podaniki, foto: Andrej Babič
Sobivanje, foto: Igor Zalokar
Julijci na dlani, foto: Andrej Babič
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Andrej Babič, sobota, 25. marec 2017, ogledov: 1552

Škarjev rob - ob 80-letnici GRS Tržič

Društvo GRS Tržič te dni obeležuje 80 let od ustanovitve, za kar jim člani Društva GRS Jesenice iskreno čestitamo. Hkrati pa jim gre tudi zahvala za odlično organizirano in v prijetnem vzdušju izpeljano tekmo, za katero je bilo najbolj značilno netekmovalno vzdušje.
Tako kot je ponavadi običaj na tovrstnih dogodkih, je v prvem planu druženje, tekma pa je imela zgolj simbolni pomen. Pred 80. leti je namreč na pobočju pod Škarjevim robom snežni plaz pod seboj pokopal devet mladih življenj. Ta tragedija je bila povod za ustanovitev reševalne skupine in kasneje gorske reševalne službe v Tržiču.

Danes se nas je v Domu pod Storžičem zbralo preko 50 reševalcev, alpinistov in ostalih gornikov, ki smo s smučarskim spustom po istem pobočju, kjer se je zgodila omenjena nesreča, počastili in obeležili spomin na ta tragični dogodek. Čeprav je bila skoraj polovica trase že kopna, kar pomeni, da so tudi navzdol smuči kaj hitro romale na nahrbtnike, smo si bili edini, da je bilo kljub vsemu "fajn" in da se je vsekakor splačalo priti.

Še posebej, ker so dogodek Tržičani popestrili s kratkim zgodovinskim predavanjem, z res zanimivimi posnetki reševanja. Sledila je še razglasitev rezultatov in žrebanje nagrad. Kot ponavadi, smo tudi tokrat Jeseničani dostojno zastopali naše barve in odnesli domov tudi lepo nagrado.

Fotogalerija

Avtor/ica: Andrej Babič

Škarjev rob - ob 80-letnici GRS Tržič 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Jesenice, 2021