Okraski, foto: Igor Zalokar
Trojčki, foto: Andrej Babič
Večerno sonce
Razgled, foto: Igor Zalokar
Akcija
Očak s podaniki, foto: Andrej Babič
Sobivanje, foto: Igor Zalokar
Julijci na dlani, foto: Andrej Babič
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Andrej Babič, sreda, 29. marec 2017, ogledov: 1316

Velika Zelnarica in Zadnji Vogel

Ker se nihče ni odzval najinemu prijaznemu povabilu, sva morala na turo pač sama. Pa nama ni bilo prav nič žal. Razmere so bile idealne, tako za hojo, še posebej pa za smučanje. Glede na vremensko napoved sva pričakovala precej južen sneg, a sva se pošteno zmotila. Razmere za smučanje to sezono še nikoli niso bile tako dobre kot tokrat. Je pa snega malo in kaj kmalu se bodo začeli pojavljati odseki, kjer bo snemanje smuči nujno. Midva sva jo odnesla še brez te nadloge.
Iz Planine Blato, do koder je cesta kopna in torej normalno prevozna, sva štartala malo pred pol osmo zjutraj. Smuči je potrebno nesti približno 20 minut.

Da se bo vse lepo izšlo, sva slutila že zjutraj, ko je bil sneg v gozdu kar pošteno pomrznjen in tudi tekom dopoldneva, ko je kljub soncu le malo odjenjal. Z vrha Zelnarice sva smučala okoli 11. ure po pravem "putrčku", tako da je bilo vsega skupaj kar prekmalu konec.

Tudi iz Zadnjega Vogla proti planini Laz ni bilo bistvene razlike. Sneg je le malenkost bolj popustil v primerjavi s prej. Ravno toliko, da je bila smučarija preko ostankov "špur" predhodnikov iz prejšnjih dni skoraj nemoteča.

Za zaključek še spust iz Laza proti Blatu, kjer nama ni ušlo približno pol urno nošenje smuči na nahrbtniku, kar pa nikakor ni pokvarilo odličnega razpoloženja.

Fotogalerija

Avtor/ica: Igor Zalokar, Andrej Babič

Velika Zelnarica in Zadnji Vogel 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Jesenice, 2021