Okraski, foto: Igor Zalokar
Trojčki, foto: Andrej Babič
Večerno sonce
Razgled, foto: Igor Zalokar
Akcija
Očak s podaniki, foto: Andrej Babič
Sobivanje, foto: Igor Zalokar
Julijci na dlani, foto: Andrej Babič
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Robert Sušanj, sobota, 6. maj 2017, ogledov: 3220

Letna vaja GRS Jesenice

Po zadnji skupni zimski vaji s kolegi iz GRS Beljak, ki so jo slednji organizirali v okolici smučarskega središča Flachau, smo se odločili, da bomo organizatorji in gostitelji letne vaje, članice in člani društva GRS Jesenice. Vajo smo izvedli v soboto 6. maja 2017 na območju Golice.
Vodja inštruktorjev Darko je pripravil zanimiv scenarij. Pri hoji proti koči na Golici so zdrsnili štirje planinci. Eden od njih se je javil, povedal da je hudo poškodovan, sporočil svojo lokacijo, nakar se je zveza prekinila. Lokacija ostalih treh ni bila znana.
Skupaj s kolegi iz Beljaka, smo sestavili skupino za iskanje ter dve skupini za reševanje. Vse skupine so bile mešane, sestavljene iz članov obeh društev. Po krajšem iskanju je skupina za iskanje locirala vse poškodovane ter sporočila GPS lokacije. Na podlagi slednjih so do njih prišle tudi reševalne skupine. Poškodovane smo oskrbeli, imobilizirali ter pripravili za transport. S tehniko štafetnega dviga, smo jih dvignili do poti, kjer je bil možen transport z nosili in s pomočjo kolesa do reševalnega vozila.
Na vaji smo preverjali znanje iz oskrbe različnih poškodb, priprave transportnih sredstev, izdelave sidrišč, tehnike štafetnega dviga, pa tudi uporabe GPS. Pozorni smo bili tudi na usklajenost delovanja reševalcev iz obeh strani meje.
Na zaključni analizi smo vse omenjeno ocenili kot zelo dobro. Kolegi iz Beljaka so nekaj težav imeli zgolj s komunikacijo, saj njihov sistem zvez nekaj časa ni deloval. Z velikimi zanimanjem so si ogledali tudi uporabo nosil TSL, saj so jih nabavili šele pred kratkim in večjih izkušenj z njimi še nimajo.
Skupno vajo smo zaključili z izjemno prijetnim in sproščenim druženjem pri koči GRS Jesenice v Španovem vrhu. Pred zaključkom smo si obljubili, da naše uspešno sodelovanje nadaljujemo tudi v prihodnje.

Fotogalerija

Avtor/ica: Igor Zalokar, Grega Koblar, Andrej Babič

Letna vaja GRS Jesenice 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

© Društvo GRS Jesenice, 2024