Okraski, foto: Igor Zalokar
Trojčki, foto: Andrej Babič
Večerno sonce
Razgled, foto: Igor Zalokar
Akcija
Očak s podaniki, foto: Andrej Babič
Sobivanje, foto: Igor Zalokar
Julijci na dlani, foto: Andrej Babič
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Miha Novak, sreda, 14. februar 2018, ogledov: 1212

Mirnock

V lepem mrzlem vremenu v prekrasnem ambijentu z Milšteterskim jezerom v ozadju. Smučarija pa od vrha do podna po pršiču,
Že dolgo časa me je matral ta hrib, nad Milsteterskemu jezeram. S komur koli sem govoril, mi je Mirnock pohvalil za lepo turco po novozapadlem snegu in izkazalo se je da je res. Z Rajcam sva se ob pol 8h odpravila skozi Karavanški predor do izvoza za Bistrico ob Dravi. Od tam pa do kmetije Spieler. Malo pod kmetijo sva parkirala vozilo in se malo po zratrakirani cesti malo po bližnjicah odpravila proti vrhu. Med potjo so res lepe poljane in pastirski stani, turo pa očara jezero v ozadju. Po dveh urah sva osvojila vrh. Na vrhu je bil kljub lepem sončnem vremenu kar pošten mraz z rahlim vetrom, zato sva kar kmalu kože snela in se odpravila nazaj proti kmetiji Spieler. Pela dol je bila res fenomenalna pršič od vrha do podna. Za zaključek sva peljala bolj po cesti kot po bljižnicah v gozdu. 
Tura je kar se plazov tiče, res varna ob novozapadlem snegu in ni nikjer pretirane strmine. Polovico ture se lahko smuča po cesti do kmetije Spieler. 
 

 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Planinska zveza Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
© Društvo GRS Jesenice, 2022