Okraski, foto: Igor Zalokar
Trojčki, foto: Andrej Babič
Večerno sonce
Razgled, foto: Igor Zalokar
Akcija
Očak s podaniki, foto: Andrej Babič
Sobivanje, foto: Igor Zalokar
Julijci na dlani, foto: Andrej Babič
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Marko Štojs, nedelja, 19. marec 2023, ogledov: 350

60. tradicionalni spust izpod Raduhe

GRS Koroške in AO Črna na Koroškem so v nedeljo organizirali 60. tradicionalni spust izpod Raduhe.
Z Rafom sva se udeležila 60. spusta izpod Raduhe. Z Jesenic je vožnje dobri 2. uri, zato sva se na pot odpravila dan prej, saj sva se namenila še malo posmučati v okolici. Dopoldan sva prispela v Grohot pod Raduho, v koči odložila višek robe, ter se odpravila v smeri čez Durce na V. Raduho. Plazišče pod Durcami ni še nič odjenjalo, temperaturni obrat pa je sledil na južni strani, kjer sva se obrnila proti vrhu. Po obveznemu ovekovečenju pogledov z vrha, sva se spustila v eno od kont nad planino Loka. Tam sva izkoristila sled, ki jo je pustil nekdo z motornimi sanmi, in se povzpela na sedlo malček vzhodneje od Durc. Sonce je pošteno žgalo, temu primerno je ojužilo sneg, ki pa ga je zaenkrat še dovolj, da je rušje prekrito. Korošci so letos bili deležni bogatejše pošiljke snega, kot pa mi. Smučarija na severni strani je popoldan bila še vedno trda, skorja je na srečo držala.
Zvečer so korošci pripravili zabavo, da ni bilo dolgčas, o podrobnostih pa ne bi.
V nedeljo je sledil najprej štart parov na povprečni čas, nato pa še štart parov v spustu z vrvjo in smučanjem v navezi na najhitrejši čas. Midva sva opravila s prvo disciplino, temeljite priprave na smučanje v navezi pa bova opravila pred štartom na 61. spustu. Oboje je potekalo v prijateljskem vzdušju, saj korošci pravijo, da bi najprej imeli razglasitev in šele nato tekmovanje.
Po razglasitvi sva se popoldan med vožnjo domov odločila, da tudi smuke parov s Kotovega sedla v organizaciji GRS Rateče ne bova zamudila.
Ps/ Avtor slik iz prireditve je Boris Keber

Fotogalerija

Avtor/ica: Marko Štojs

60. tradicionalni spust izpod Raduhe

Raduha 2062m čez Durce, 60. spust izpod Raduhe 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

© Društvo GRS Jesenice, 2024