Okraski, foto: Igor Zalokar
Trojčki, foto: Andrej Babič
Večerno sonce
Razgled, foto: Igor Zalokar
Akcija
Očak s podaniki, foto: Andrej Babič
Sobivanje, foto: Igor Zalokar
Julijci na dlani, foto: Andrej Babič
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Marko Štojs, nedelja, 24. julij 2016, ogledov: 2250

Krofička

Plezanje v spodnjem delu zahodne stene Krofičke.
Z Daretom sva v soboto popoldan in v nedeljo plezala spodnjem delu zahodne stene Krofičke, ki je cca 15 min oddaljena od koče na Klemenči jami. Ideja, da pred večerjo splezava eno sratko smer je bila dobra, a je sonce neusmiljeno žgalo v dostopno grapo. Mogoče sva zato v iskanju vstopa že splezala prvi rastežaj, kar sva ugotovila na varovališču. Smer Umik je primerna za pozno popoldansko sproščeno polezavanje. Z vrha tega dela stene so pridni urejevalci izsekali ruševje do skale kjer je urejen spust (2*60m, pa si spodaj).
Spanja v koči ni bilo kaj dosti, ker je en možak (možakarca?) nadstropje nižje s smrčanjem spravil v resonanco celotno kočo, v najini sobi pa mu je en mladinec dajal kontro. Pomagali niso niti čepki za ušesa.v zadregi
Zjutraj sva se podala v Zvitorepsona, ki je lepa smer, ki postreže s platami, kamini, prečko,..., posebej zanimiv pa je sestop, ki gre po rušju, grapi, poplezavanju s pomočjo vrvne ograje, pa še kaj bi se našlo. Vrnila sva se v kočo, kjer sva zjutraj pustila en nahrbtnik, spila zasluženo pivce (Dare seveda ne, saj sopotnik ne sme piti, a ne mežik), pogled proti Ojstrici, kjer je bilo vedno bolj črno, pa naju je odgnal v dolino. Par kapelj dežja ni motilo, ulilo se je pa ravno, ko sva prišla do avta.
Lepo je bilo, še bo treba iti v tiste konce.

Fotogalerija

Avtor/ica: Marko Štojs

Krofička

Umik, Zvitorepson 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Planinska zveza Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
© Društvo GRS Jesenice, 2022