Okraski, foto: Igor Zalokar
Trojčki, foto: Andrej Babič
Večerno sonce
Razgled, foto: Igor Zalokar
Akcija
Očak s podaniki, foto: Andrej Babič
Sobivanje, foto: Igor Zalokar
Julijci na dlani, foto: Andrej Babič
Iskanje
Novice   Zadnje v fotogaleriji   Ne pozabite!
V nedeljo, 2.6.2024 si je na grebenu Golice planinka poškodovala gleženj. Jeseniški gorski reševalci smo jo na mestu nesreče oskrbeli, s pomočjo reševalnih nosil prenesli do terenskega vozila in odpeljali v Splošno bolnišnico Jesenice na nadaljnje zdravljenje.
V mesecu maju smo imeli poleg načrtovanih aktivnosti, kot so izobraževanje, preventiva in druge, z našim delovanjem povezane stvari, imeli tudi tri reševalne intervencije, od lažjih poškodb in žal tudi do posredovanja, kje je oseba preminula.
Predstavitev dela gorskih reševalcev in opreme, ki jo uporabljamo.
Kot gorski reševalci se moramo velikokrat pripeljati najdlje in najvišje, kot se da, zato sta se dva naša člana v četrtek, 23.5.2024 v Mozirju udeležila treninga varne vožnje s terenskimi vozili.
Namesto v Iran smo šli na Islandijo
V ponedeljek, 22.4.2024 je bil na vrsti obnavljalni seminar za varno delo, ko nam na pomoč prileti helikopter.
V sredo, 20.3.2024 je bilo Društvo Gorske reševalne službe Jesenice povabljeno na slovesnost ob občinskem prazniku Občine Jesenice, ki je mestne pravice dobila pred 95-imi leti. Ob občinskem prazniku je župan podelil priznanja zaslužnim posameznikom in društvom, ki delujejo na različnih področjih Jeseniške občine.
V nedeljo, 17.3.2024 smo ob prihajajočem občinskem prazniku občine Jesenice na dimnik izobesili slovensko zastavo.
V nedeljo 25.2.2024 smo naredili tako kot vsako leto društveno vajo v zimskih razmerah v gorah. Letos smo se odpravili do koče na Golici, saj je letošnjo zimo preko vikendov in ob ugodnih vremenskih razmerah koča odprta, zato je tudi toliko večja možnost našega posredovanja v tem koncu Karavank
V petek, 16.2.2024 sta inštruktor gorskega reševanja Darko Bernik in avtorica knjižice “Mlade planince v gorah ujame nevihta” Stanka Klakočer več kot 150-im učencem od petega do devetega razreda osnovne šole Koroška Bela predstavila temo “Varno v gorski svet”, ki je neposredno povezana z vsebino nagradnega natečaja za izdelavo plakata z istoimenskim naslovom ob 100-letnici Društva Gorska reševalna služba Jesenice.




 

Podpornik GRS Jesenice
100 let

Namenitev dela dohodnine

Skupaj z nami na poti

 

Vreme

PRO-VREME
Podatki lavinskih postaj
Snežne razmere v Avstriji
Snežne razmere
ARSO
VREME.NET





Sorodne organizacije 

© Društvo GRS Jesenice, 2024