Okraski, foto: Igor Zalokar
Trojčki, foto: Andrej Babič
Večerno sonce
Razgled, foto: Igor Zalokar
Akcija
Očak s podaniki, foto: Andrej Babič
Sobivanje, foto: Igor Zalokar
Julijci na dlani, foto: Andrej Babič
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Klemen Novak, četrtek, 1. junij 2023, ogledov: 188

Leposlovna in izobraževalna knjižica za otroke "MLADE PLANINCE V GORAH UJAME NEVIHTA"

Jeseniški gorski reševalci že vrsto let namenjamo posebno pozornost preventivnim dejavnostim, kamor sodi tudi izobraževanje otrok o pravilih, ki jih moramo upoštevati, kadar se odpravljamo v gore.
Planinskih krožkov v osnovnih in srednjih šolah, v katerih so se otroci in mladina poučili o varnem gibanju in nevarnostih v gorah, je malo, s tem pa tudi ne znanja o varni hoji v gore v najširšem smislu.

Knjižica je nadaljevanje naših prizadevanj, da bi s poznavanjem nevarnosti v gorah že pri otrocih zmanjšali možnosti za nastanek gorskih nesreč v prihodnosti. V njej je predstavljena le ena od pogostih nevarnosti v gorah, to je pojav neviht, s poudarkoma na pravilnem ukrepanju in hkrati na napakah, ki jih lahko storimo, če tega pojava v gorah ne prepoznamo kot resno nevarnost. Ker je knjižica namenjena otrokom, je celotna tematika predstavljena preko simpatične planinske zgodbice.
Aljaž, Urh in Neža se odpravijo na planinski izlet. Ker je Urh zjutraj zaspal, so pozni, napovedane so bile nevihte in po nekaj urah hoje jih ta tudi ulovi …
Kako so ravnali, kaj je bilo pravilno in kaj ne.

Ob straneh teksta so navedena tudi opozorila na nevarnosti, na koncu pa povzetek in kratek prispevek o nevihtah. Z izidom te knjižice obeležujemo tudi prihajajoči jubilej, to je sto let delovanja gorske reševalne službe na Jesenicah.
Knjižica ima osem strani, je dimenzije 19 cm x 22 cm, kakovostne izdelave, na papirju, ki se ne trga in je plastificiran. Cena knjižice je 8 eur.

Naročila sprejemamo na: dgrsjesenice@gmail.com

Knjižica je nastala kot dobrodelni projekt, založila jo je GRS Jesenice. Pridobljena sredstva od nakupa bodo namenjena pokritju stroškov tiska knjižice in nadaljnjemu delovanju GRS Jesenice.

SREČNO VSEM NA POTEH V GORE! 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

© Društvo GRS Jesenice, 2023