Okraski, foto: Igor Zalokar
Trojčki, foto: Andrej Babič
Večerno sonce
Razgled, foto: Igor Zalokar
Akcija
Očak s podaniki, foto: Andrej Babič
Sobivanje, foto: Igor Zalokar
Julijci na dlani, foto: Andrej Babič
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Andrej Babič, ponedeljek, 13. marec 2017, ogledov: 1452

Veliki Draški vrh

Prost ponedeljek je treba izkoristiti kar se da. In kaj je bolj primernega za to, kot s soncem obsijani vršaci, ki kar vabijo k vijuganju po belih strminah. Le izbira ture mora zaradi mizernih količin snega biti nekoliko bolj premišljena.
Pokljuka je zaradi relativno visoke nadmorske višine kar primerno izhodišče in tokrat (tudi sicer redko razočara) nama je z Gorazdom res ponudila vse najboljše. Mimo smučišča sva po letni poti krenila proti Konjščici. Odločitev, da se spustiva proti planini se je izkazala za pametno, saj so prenekatera rebra v območju letne poti že kopna. Kljub soncu, sneg ni popustil vse do vrha, pa tudi sicer temperatura ni bila še tista prava pomladanska.

Spust soliden, sneg je v glavnem držal, a previdnost vseeno ni odveč. Občasno sneg na zavoju še popusti pod težo smučarja. Na Jeszercih spet kože na smuči in na Srenski preval. Gorazdu to še ni bilo dovolj in je odsmučal še z Malega Draškega vrha, jaz pa sem med tem veselo konzumiral že nekoliko bolj tople sončne žarke. Gorazd je bil kmalu nazaj in skupaj sva odsmučala čez Kačji rob in preko smučišča, čisto do avta. Zaenkrat se še da.

Fotogalerija

Avtor/ica: Andrej Babič

Veliki Draški vrh 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Planinska zveza Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
© Društvo GRS Jesenice, 2022