Okraski, foto: Igor Zalokar
Trojčki, foto: Andrej Babič
Večerno sonce
Razgled, foto: Igor Zalokar
Akcija
Očak s podaniki, foto: Andrej Babič
Sobivanje, foto: Igor Zalokar
Julijci na dlani, foto: Andrej Babič
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Andrej Babič, sreda, 15. marec 2017, ogledov: 1907

Kanjavec

Še en lep dan v hribih. Tokrat sva se z Gorazdom odločila za Kanjavec in zadela žebljico na glavico. Smučarija sicer ni ravno nek presežek, bo treba še kak dan, da se sneg lepo predela, a to vseeno ni pokvarilo razpoloženja.
V gozdu snega ni več prav veliko, a se je s smučmi še dalo brez problema. Ne bo pa več dolgo tako. V kratkem se bodo stvari verjetno že precej spremenile na slabše, vsaj kar se smučarjev tiče. Od Zgornje Krme proti Bohinjskim vratom je bilo celo nekaj kvazi pršiča. Ravno toliko, da je bila hoja vse prej kot prijetna.

Velska dolina se še vedno vleče, čez Hribarice pa je potem že malo bolje. Da se ne bi pot preveč vlekla, je poskrbela ekipa Slovenske vojske, ki je malo pod Hribaricami s helikopterjem iskala zasute v plazu. Seveda le za vajo. Malo sva jim vse skupaj popestrila še midva z najinima žolnama. Na vrhu je kar zoprno pihalo, a se je dalo vetru skriti le z nekaj koraki pod greben.

Smučarija solidna, ne pa ravno nek presežek. Sneg še ni v celoti predelan, zato je potrebno iskati najboljša pobočja. Še najslabše je od Bohinjskih vratc navzdol. Pod Tošcem še nepredelan sneg in zoprna skorja, zato sva zavila levo v smeri letne poti in nekaj časa po njej navzdol. Potem pa spet na melišča pod Malim Draškim vrhom. Nekako se še da pripeljati v gozd in potem spet po poti vse do avta. Je pa snega malo in ob prvi večji odjugi, bodo melišča, vsaj v spodnjem delu, nesmučljiva.

V celoti gledano pa vseeno tura, ki še dolgo ostane v spominu.

Fotogalerija

Avtor/ica: Andrej Babič

Kanjavec 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Planinska zveza Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
© Društvo GRS Jesenice, 2022