Okraski, foto: Igor Zalokar
Trojčki, foto: Andrej Babič
Večerno sonce
Razgled, foto: Igor Zalokar
Akcija
Očak s podaniki, foto: Andrej Babič
Sobivanje, foto: Igor Zalokar
Julijci na dlani, foto: Andrej Babič
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Andrej Babič, nedelja, 2. april 2017, ogledov: 953

Gubno (2404 m)

Danes sem za izhodišče izbral Vrata, a nisem bil čisto prepričan, kam bi sploh šel. No na koncu sem za Šlajmarjevim domom zavil desno na pot proti B-IV. Pričakoval sem precejšnji obisk, a začuda ljudi v teh koncih ni bilo prav veliko. Ali pa jih ni bilo videti, saj sta se Stenar in Križ že relativno zgodaj odela v gost megleni ovoj, ki je segal nekako do višine Stenarskih vrat.
Prvi sneg se začne na koncu prečke nad Počivalom in do tu se tudi prismuča. Res pa je, da ga je v tem delu le še za vzorec, kar se pozna tudi na smučah. Zjutraj okoli osmih je bilo še vse pomrznjeno, zato sem izkoristil odlično gaz in pešačil vse do "Češke plate". Hoja s smučmi bi bila namreč zaradi zmrznjenih kep in globokih špur, ki so jih za seboj pustili včerajšnji smučarji, vse prej kot prijetna in udobna. Pri Češki plati pa na smuči, ki so s pomočjo kož in srenačev odlično grabile grobozrnat pomladanski sneg.

Na grebenu nad Kriško steno sem bil že rahlo v megli, ki se je še kar vztrajno držala Križa, zato sem raje zavil nekoliko desno na sosednje Gubno, ki se je kot v posmeh kopalo v soncu. Le občasno je čez vrh prineslo kakšno meglico, tako da ni bilo preveč soparno.

Smučarija odlična do Češke plate, nižje pa je bilo malo čez deseto že nekoliko ojuženo, a ravno prav, da smučanje preko včerajšnjih sledi ni bilo bolj podobno rodeu kot smučanju.

Ko sem se v Vratih ozrl nazaj, sta se Križ in Stenar že otresla megle in se kopala v soncu. Bolje so jo danes torej odnesli tisti, ki so si privoščili kakšno urico spanja več, vsaj kar se razgledov tiče, zagotovo pa so krajšo potegnili pri smučariji.

Je pa v teh koncih snega malo in ob temperaturah, kakršne nas razvajajo v zadnjem času, bo kmalu treba  kar precej visoko peš. A za najbolj zagnane verjamem, da tudi to ne bo ovira.

Fotogalerija

Avtor/ica: Andrej Babič

Gubno (2404 m) 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Jesenice, 2018