Okraski, foto: Igor Zalokar
Trojčki, foto: Andrej Babič
Večerno sonce
Razgled, foto: Igor Zalokar
Akcija
Očak s podaniki, foto: Andrej Babič
Sobivanje, foto: Igor Zalokar
Julijci na dlani, foto: Andrej Babič
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Andrej Babič, torek, 19. december 2017, ogledov: 1536

Brda

Z Igorjem sva hitro našla skupni jezik glede prostega dneva, pa tudi glede izbire cilja sva si bila enotna. Debela peč bo ravno pravšnja izbira, saj preko vikenda v te konce skoraj ni več za hodit.
Okoli pol devetih parkirava pri planini Javornik, na termometru pa -20. Odnohtalo je šele nekje tam, kjer pot prečka cesto. Nadaljevanje je bilo prijetnejše, saj je z vsakim metrom višine, temperatura naraščala, edino veter je na čase mešal štrene. Hoja na sončnih pobočjih je bila kar prijetna, v senci pa mraz ni popuščal.

Severna stran Okrogleža, kjer gre letna pot, je bila spihana do ledu, zato greva po grebenu in se preko Okrogleža spustiva do prečke, ki vodi pod Debelo peč. Sprva je bilo na ledeni podlagi kakih 20 cm pršiča, kjer prečka postane najbolj strma, pa je bila narejena kloža, ki nikakor ni delovala zanesljivo in naju je odvrnila od nadaljevanja. Enako tudi nekaj ostalih, ki so se v tistem trenutku znašli poleg naju. Labilno pobočje bi sicer lahko obšli precej nižje, a se nam ni  preveč ljubilo izgubljati višine. Zato obrnemo za 180 stopinj in krenemo proti Brdom. Na vrhu brez vetra in kar prijetno toplo. Smučarija kot vedno odlična, a žal prekratka. Lepo izkoriščen dan.

Fotogalerija

Avtor/ica: Igor Zalokar in Andrej Babič

Brda 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

© Društvo GRS Jesenice, 2024