Okraski, foto: Igor Zalokar
Trojčki, foto: Andrej Babič
Večerno sonce
Razgled, foto: Igor Zalokar
Akcija
Očak s podaniki, foto: Andrej Babič
Sobivanje, foto: Igor Zalokar
Julijci na dlani, foto: Andrej Babič
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Andrej Babič, nedelja, 21. april 2019, ogledov: 596

Velikonočna Križ in Prestreljeniško okno

Ta velikonočni vikend si res zasluži pridevnik Veliki z veliko začetnico. V soboto prava spomladanska klasika na Križ, v nedeljo pa še Prestreljeniško okno. Oba dneva v izredno lepem vremenu in fantastičnih razgledih. Seveda tudi smučarija, kljub visokim temperaturam, ni razočarala.
Na Križu se sneg začne na začetku strmine, malo naprej od Počivala. Sprva je bila narejena odlična "pešgaz" in sva jo še kar nekaj časa izkoriščala, preden sva stopila na smuči. Tudi s smučmi se je hodilo odlično vse do vrha. Smučarija v zgornjem delu odlična, srednji del pod Stenarjem nekoliko moti plazovina, spodnji del pa spet soliden. Le slabi uri kopnine na vzponu in sestopu se žal ne da izogniti.

V nedeljo še enkrat v breg, tokrat nad Sedlo v žlebeh. Ker je praznik, smo se temu primerno praznično tudi lotili ture - z gondolo do Gilbertija. No, naprej je bilo vseeno treba s smučmi na nogah oz. nekaj tudi peš tik pod Prestreljeniškim oknom. Strmina in trdota snega na italijanski strani le ne dopuščata drugega kot dereze na noge in cepin v roke. Na naši strani pa čisto druga zgodba. Če nam je pri Italijanih skoraj zanohtalo, je bilo pri nas vroče kot v peklu. Kljub temu pa sneg presenetljivo dober - kaj dober - odličen. Ker je praznik, se z naše strani na Prevalo spet pustimo zapeljati, prav tako iz konte pod Prestreljenikom do Gilbertija. Potem je šlo po uradno zaprtem spodnjem delu smučišča skoraj do avta. Danes se je prismučalo še čisto do izravnave pred parkiriščem, a dolgo ne bo tako, sploh ne ob tako visokih temperaturah, kot so bile danes. Vseeno pa se bo v te konce kakšen teden še splačalo priti, saj je višje snega za udobno smuko še dovolj.

Za vas smo uživali Stanka, Igor in moja malenkost. Pa upamo, da ne še čisto zadnjič v tej pomladi.

Fotogalerija

Avtor/ica: Andrej Babič

Velikonočna Križ in Prestreljeniško okno 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Jesenice, 2020