Okraski, foto: Igor Zalokar
Trojčki, foto: Andrej Babič
Večerno sonce
Razgled, foto: Igor Zalokar
Akcija
Očak s podaniki, foto: Andrej Babič
Sobivanje, foto: Igor Zalokar
Julijci na dlani, foto: Andrej Babič
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Miha Novak, ponedeljek, 29. junij 2020, ogledov: 755

Reševalna akcija pri koči na Golici

V soboto smo bili klicani na reševanje obolele osebe v Koči na Golici
V soboto 27.6.2020, nas je obvestil operater iz RECA Kranj o slabem počutju pohodnika v koči na Golici. Po telefonu nam je vezal oskrbnico Koče na Golici. Po hitrem pogovoru o stanju obolele osebe je vodja akcije po sms- jih sklical moštvo za klasičen način reševanja. Oskrbnico je  vprašal o morebitnih boleznih in zdravilih  obolele osebe. Po telefonskem pogovoru mu je povedala, da ima obolela oseba epileptične napade.
Takoj smo preko Reca Kranj podali prošnjo za helikopter.Z dežurno ekipo smo z vozilom Mitschubishi izvozili proti mestu intervencije. Med vožnjo proti Suhem sedlu smo dobili obvestilo od dežurne ekipe GRS iz Brnika , da bodo iz UKC Ljubljana odleteli proti Brniku natočit gorivo,  potem pa poletijo proti koči na Golici.Od poziva za akcijo, do prihoda do obolele osebe smo potrebovali zgolj eno uro.
Na mestu intervencije smo poškodovanca oskrbeli in ga pripravili za transport. Zavarovali smo mesto pristanka helikopterja. Obolelo osebo smo ob spremstvu zdravnika in dežurnega reševalca letalca prenesli iz koče na Golici do helikopterja, ki ga je odpeljal v splošno bolnišnico na Jesenicah v nadaljno oskrbo.. 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Planinska zveza Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
© Društvo GRS Jesenice, 2022