Okraski, foto: Igor Zalokar
Trojčki, foto: Andrej Babič
Večerno sonce
Razgled, foto: Igor Zalokar
Akcija
Očak s podaniki, foto: Andrej Babič
Sobivanje, foto: Igor Zalokar
Julijci na dlani, foto: Andrej Babič
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Miha Novak, torek, 13. oktober 2020, ogledov: 956

Klek

Začetek turno - smučarske sezone 2020/21
Najhitrejši uvod v sezono v moji turnosmučarski karieri od leta 1997. Leta 2006 sem rekreativno (vožnja z žičnico) smučal na Molltalu 1.10, ko je bil moj prijatelj, ki je smučarski trener in serviser imel trening na tem ledeniku. Včeraj sem še peš odpravil v Španov vrh iz Planine pod Golico. Nad nadmorsko višino 1200 m sem bil presenečen nad višino snežne odeje.
Zato danes "Akcija":)) Z Mitjem sva se odpravila mimo Plavškega Rovta, Zakamnika, Martinčevega Rovta do Molzišča. Na Molzišču sva parkirala vozilo, saj sva bila enotnega mnenja, da je snega dovolj za hojo na smučeh. Naj omenim še to, na Molzišču se priključi markirana pot iz Planine pod Golico. Pot sva nadaljevala po cesti na smučeh mimo Trat do Jeseniške planine. Pogled proti Kleku je pokazal na bolj žalostno podobo. Kljub temu sva nadaljevala brez problema po snegu malo do pod vrha Kleka. Kakšnih 100 višinskih metrov pod vrhom sva snela kože iz smuči, saj je bilo naslednjih 10 min na vrh po rušju nesmiselnih.
Pripravila sva se za spust v dolino. Smuka do Jeseniške planine je bila po večini in iskanju idealnih prehodov po trdi snežni podlagi. Od koče sva se odločila za direktno varianto na Trate. Tako sva se izognila vožnji po cesti. Od tam pa sva spust nadaljevala kakšnih 800 m po cesti in na čase je malo zaškrtalo pod smučkami, saj se je debelina snežne odeje bistveno zmanjšala.
Kljub vsemu sva uživala v prvi letošnji smuki.

Fotogalerija

Avtor/ica: Miha Novak

Klek 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Jesenice, 2022