Okraski, foto: Igor Zalokar
Trojčki, foto: Andrej Babič
Večerno sonce
Razgled, foto: Igor Zalokar
Akcija
Očak s podaniki, foto: Andrej Babič
Sobivanje, foto: Igor Zalokar
Julijci na dlani, foto: Andrej Babič
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Miha Novak, sobota, 21. maj 2016, ogledov: 1394

Preventivna akcija na Golici

V soboto sva z Robertom na območju Golice opravljala preventivne aktivnosti. Na območju sedla Suha ter na poti iz Planine pod Golico sva preverjala opremljenost planincev, jim svetovala glede opreme in poti ter posebnosti gibanja v gorah.  V večini primerov so bili pohodniki dobro opremljeni, le nekaj posameznikov sva vljudno opozorila, da posamezni kosi opreme niso primerni.

Pohodniki so najino prisotnost sprejeli izjemno pozitivno in kontakt z nama izkoristili tudi za druga vprašanja vezana na opremo ali gibanje v visokogorju. Svojo prisotnost na območju sva javila na Center za obveščanje in lokalno policijsko postajo.  Obiskovalcev je bila ogromno, saj se je proti koči in nato proti vrhu vila skoraj nepretrgana kolona pohodnikov, vsa prosta mesta ob cestah pa so bila zasedena z vozili.

Po najini oceni, bi bilo s takšnimi akcijami in fizično prisotnostjo vsaj dveh reševalcev ob najbolj obremenjenih vikendih ali prazničnih dnevih potrebno nadaljevati.  Z akcijo sva zaključila proti poldnevu o tem pa seznanila tudi Center za obveščanje Kranj. 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Planinska zveza Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
© Društvo GRS Jesenice, 2022