Okraski, foto: Igor Zalokar
Trojčki, foto: Andrej Babič
Večerno sonce
Razgled, foto: Igor Zalokar
Akcija
Očak s podaniki, foto: Andrej Babič
Sobivanje, foto: Igor Zalokar
Julijci na dlani, foto: Andrej Babič
Iskanje
NOVICE    

Prikazano: 401 - 412 od 412 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21 
22. 1. 2016, Sella Nevea
 
Igor me je prepričal, da bo petek ravno pravšnji dan za hribe in kot ponavadi se niti malo ni zmotil. Da ne bi bilo vse skupaj prenaporno, smo se do Gilbertija zapeljli z gondolo. Termometer je kazal 9 pod ničlo, a ko smo se spustili v konto pod Prevalo, je temperatura hipoma padla še za nekaj stopinj, da je kar nosnice skupaj potegnilo. A na Prevali že povsem druga zgodba. Sonce pač naredi svoje in tako tudi hoja postane bolj prijetna. Spust iz sedla pod Prestreljenikom po Kaninskem smučišču do postaje C, je bil en sam užitek. Noben "ratrak" v urejanju prog pač ne more tekmovati z naravo. Tudi vzpon nazaj na sedlo je minil v prijetnem vzdušju, edino ožuljena noga nekoliko pokvari razpoloženje.
Tudi smučarija nazaj po smučišču do avta odlična. Kaj reči drugega kot spet en lepo izkoriščen dan. 
16. 1. 2016, Končno malo snega
  Med tednam smo nad Vršičam plezali Butinarjevo - Pripravniško - Zupančičevo grapo. Razmere za tako zimo, lahko rečem, ne pričakuj preveč. Z MM smo smučali. "Pela" vrhunska a kratka, smučati se da nekako do rušja. Današnji cilj je bil Prestreljenik, a je veter vzel voljo, tako da je bila škrbina pod Prevalskim Kuntarjem zadosti. No smuka je bila do avta. Gor sem šel po mulatieri, na smučeh začneš po cca. 150 višincev, nato približno 300 višincev smučke na nahrbtniku, naprej pa je spet dovolj snega za uživancijo :-). Uživajte!!!
11. 1. 2016, Občni zbor
  Občni zbor Društva GRS Jesenice bo v sredo, 20. januarja 2016, ob 18. uri v prostorih GRS Jesenice.
28. 12. 2015, Obertiliach
  Tri dni sva preživela v Obertiliachu. Šla sva na Baerenbadegg in se razgledala, kje se bo dalo še smučat - tu je namreč pravi turno-smučarski raj. V biatlonskem centru je odlično narejenih in urejenih kar nekaj kilometrov prog, tako da si lahko ornk privežeš dušo.
16. 12. 2015, Razpis
  Dnevi varstva pred snežnimi plazovi
14. 12. 2015, Vajnež
  Minulo nedeljo sem izkoristil karto za hribe na skalaški poti na Vajnež. Do planine Seče sneg, vmes kopni travniki, na grebenu pa gaženje in navezovanje tesnih stikov z rušjem. Skalni odseki z jeklenicami na razu in vršna pobočja Malega vrha in Vajneža so kopni. Sestopil čez Rido, vreme perfektno.
13. 12. 2015, Skupna tura AO in GRS oz. GRS in AO
  Šli smo nad planino Pecol na Špik Hude police. Izbira je bila odlična - lep in visok vrh v decembru v zavihanih rokavih. Imeli smo se luštno.
11. 12. 2015, Brati gore
  V okviru mednarodnega dneva gora in pobude Brati gore vas vabimo na predstavitev slikanic Svizec Miha ter Svizec Miha in prijatelji. Z avtorico Stanko Klakočer se bo pogovarjala Romana Purkart. Občinska knjižnica Jesenice, 11. december 2015 ob 19.30.
7. 12. 2015, Poldašnja špica
  Včeraj je bil dan za bogove. Slike povedo vse....samo odklopiš se in uživaš. Ko bi bilo takih dni čim več!
5. 12. 2015, Škrnatarica - Dovški križ
  Danes sva s Petrom že zgodaj krenila iz Vrat. Po grapi sva se povzpela na Škrnatarico, nato pa naprej do Križa. Snega je malo, razmere pa spreminjajoče. Najslabše je v senci, kjer je sneg nesprijet, pod njim pa mestoma tudi požled. Bila je lepa, samotna tura.
20. 11. 2015, Grossglockner/Mayerlrampe
  Podatki o dobrih razmerah in zadnje dneve lepega vremena sva z Žigm izkoristla za skok na Grossglockner, po smeri Mayerlrampe.
, Vtisi iz pogovora v knjižnici
  Veterana jeseniških gorskih reševalcev, Berti Krapež in Cveto Jakelj o reševanju nekoč. #grzs #gorskireševalci #grsjesenice #grsjesenice_100let
 

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brane novice

Sorodne organizacije 

© Društvo GRS Jesenice, 2024