Okraski, foto: Igor Zalokar
Trojčki, foto: Andrej Babič
Večerno sonce
Razgled, foto: Igor Zalokar
Akcija
Očak s podaniki, foto: Andrej Babič
Sobivanje, foto: Igor Zalokar
Julijci na dlani, foto: Andrej Babič
Iskanje
NOVICE    

Prikazano: 281 - 300 od 324 zapisov
Stran  <<   <   16   17 
19. 4. 2016, Mala Mojstrovka
  Kjub ne najboljšem vremenu smo se danes Jože, Jur in jaz odpravili na Vršič. Na prelazu nas je pričakal veter. Po plazu smo se odpravili s smučmi na Vratca in nato po grebenu peš na Malo Mojstrovko. Plaz je zaenkrat še od vrha do podna povezan s snegom. Nadaljni greben pa je od sedla do vrha kopen. Na vrhu je bil tudi močan veter in megla, zato smo hitro sneli kože iz smuči in odsmučali proti grabnu med malo in veliko Mojstrovko v smeri drevesnice. Smučarija na vrhu po zelo trdi podlagi. Nižje ko smo smučali bolje je bilo odjenamo. Smučarija v drevesnico super. Prismučali smo kakšnih 5 min hoda v rušje nad potko, ki vodi do ceste nazaj na Vršič.
17. 4. 2016, Pod Kriško steno
  V nedeljo se je prima peljalo :)
16. 4. 2016, Križ
  Andrej, Igor in jaz smo imeli v načrtu smučati iz Stenarja ali Križa. A prišli smo približno do Bovških vratc.
16. 4. 2016, Kredarica
  Danes smo se Anja, Laci, Jur in jaz odpravili iz Krme na Kredarico. Z vozilom se da pripeljati do konca ceste v Krmi, do hleva. Smuči je treba nesti do gozdne meje pod Plešo. Približno 45 min - 1 h od parkirišča pri hlevu. Od tam je neprekinjeno sneg do Triglavskega doma na Kredarici. Od Polja se je z višino veter samo stopnjeval. Na vrhu močan veter, ampak bili smo v toplem zavetju v koči, pri prijaznih vremenarjih, ki so nam postregli s čajem. Odsmučali smo v smeri snežne konte in potem po Kalvariji, kjer poteka letna pot na Kredarico. Od tam pa čez Kurico navzdol do planine Zg. Krma (Prgarica). Nato mimo Polja in plazovom pod Draškimi vrhovi do gozdne meje. Tam smo smuči sneli in nadaljevali peš do vozila. Zaključili smo pri Firerju in analizirali prelepo turco.
13. 4. 2016, Mala Mojstrovka
  Spomladanska smuka - lahki in (ne vsi tako) hitri ;)
13. 4. 2016, Veliki Draški vrh
 
13. 4. 2016, Pod Kriško steno
  Proste dni in lepo vreme je treba izkoristiti. Na smučke se je danes še stopilo malo pred spomenikom v Malem Tamarju in do tam se je tudi prismučalo. Verjamem pa, da dolgo ne bo več tako, saj snega ni ravno v izobilju.
12. 4. 2016, Nad Šitom glava
  Danes ena "na izi". Včeraj je bilo objavljeno, da se z avtom da pripeljati do Tonkine koče, ampak to danes ne drži več. Že danes se je dalo pripeljati nad zadnji ovinek pod Erjavčevo, ko sva se vračala, pa je bil parking pred Erjavčevo že očiščen snega. Pa tudi cesto naprej so že rolbali. Če ne danes, pa zna biti jutri že prebito do vrha - vsaj po moji oceni.
11. 4. 2016, Veliki Draški vrh
  Kar se smučarije tiče ni bila ravno nek presežek. Ob 7. uri je bilo na Pokljuki nad ničlo in megleno, sneg pa seveda temu primeren. Snega je na Pokljuki še nekje med 10 in 20 cm.
8. 4. 2016, Kredarica
  Pred poslabšanjem vremena in razmer sem šel še na eno turo.
4. 4. 2016, Stubeck
  Stubeck sicer ne velja ravno kot hrib, idealen za pomladansko smuko, a se je izbira glede na vremensko napoved in temperaturne razmere v visokogorju izkazala za dobro.
3. 4. 2016, Plazje - Male Špice (2160m)
  Včeraj je bila spet prima smuka...
28. 3. 2016, Stožje, Kozjak
  Velika noč je minila v turno - smučarskem vzdušju...
26. 3. 2016, Mladinska v Storžiču
  V soboto sva z Gregom zlezla in zgazla Mladinsko smer v Storžiču.
23. 3. 2016, Kviz »Nahrbtnik, moj prijatelj na poti v gore«
  Pa smo izpeljali načrtovani kviz...
20. 3. 2016, Falkert (2308m)
  Čudovita nedelja na Falkertu...
19. 3. 2016, Mallnock (2226 m) in Klomnock (2331 m)
 
Skupna tura GRS Jesenice je bila organizirana s ciljem, da se malo podružimo in hkrati odsmučamo še kakšno lepo "flanko". Oba cilja sta bila seveda dosežena, za drugega bi lahko rekli, da je bil celo nekajkrat presežen.
18. 3. 2016, Debeli vrh
  S Pokljuke mimo smučišča in po cesti proti Lipanci do Krucmanovih kont, potem pa še kratek vzpon skozi gozd in na vrh. Sneg zjutraj še pomrznjen, sicer pa vroče in brez vetra Ni kaj posebnega za dodati. Snega na Pokljuki je še ogromno, prav tako višje v hribih. Na drugi strani doline Krme je kar precej ropotalo iz sten.
15. 3. 2016, Toblacher Pfannhorn (2663m) in Puerglerskunke (2500m)
  Na Vzhodnem Tirolskem sva zopet naredila dve lepi in varni turi.
13. 3. 2016, Tekmovanje v turnem smučanju Španov vrh
 
V nedeljo 13. 3. 2016 je Zavod za šport Jesenice v soorganizaciji z GRS jesenice izvedel tekmovanje v turnem smučanju, ki je štelo tudi za slovenski pokal. Zavod je poskrbel za organizacijo tekmovanja, gorski reševalci pa smo pomagali pri označitvi trase in poskrbeli za varnost tekmovalcev.

Tekmovanje je bilo sicer predvideno že v mesecu januarju, a je zaradi pomanjkanja snega takrat odpadlo, trenutne snežne razmere pa so še dopuščale izvedbo.
 

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brane novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Jesenice, 2021